ilmalmppumppu_perhe.jpg

ulkoyksikko-asennus

OIKEANLAINEN ILMALÄMPÖPUMPUN ASENNUS VARMISTAA KÄYTTÖTYYTYVÄISYYDEN

lmalämpöpumpun saa asentaa ainoastaan tarvittavat kylmä- ja sähköasentajan luvat omaava asentaja. Kauko Oy:n valtuuttamat asentajat löydät täältä.

Oikein asennetulla ja sijoitetuilla ilmalämpöpumpulla voi merkittävästi vaikuttaa laitteen toimivuuteen, energiatehokkuuteen ja käyttömukavuuteen. Kokenut asentaja osaa ottaa tarvittavat asiat huomioon, joten työn teettäminen osaajalla kannattaa. 

Tälle sivulle olemme koostaneet muutamia ilmalämpöpumpun asentamiseen ja sijoittamiseen liittyviä asioita helpottaaksemme suunnitelmiasi ilmalämpöpumpun hankinnan osalta. Lisätietoja kaivatessasi, ota yhteyttä valtuutettuihin myyjiimme rautakaupoissa tai asennusliikkeissä

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön asennus 

Ulkoyksikön ilmansuunnalla ei ole juurikaan merkitystä laitteen energiatalouden kannalta. Ulkoilman lämpötila talon ulkoseinustalla on talvisin lähes sama niin talon pohjois- kuin eteläpuolellakin. Kesällä jäähdytettäessä on parempi, jos ulkoyksikkö sijaitsisi varjossa.

Yleensä ulkoyksikkö kiinnitetään talon sokkeliin konsolikannakkeilla. Puurunkoisissa ja hirsitaloissa ulkoyksikkö kannattaa asentaa erilliselle maavaraiselle pukille, jolloin vältytään runkoääniltä. Asennuskorkeus on n. 50-100 cm.

Ilmalämpöpumpun sisäyksikön asennus

sisayksikko-asennus

Hyviä sijoituspaikkoja sisäyksikölle ovat avarat tilat, joista ilma pääsee esteettä leviämään mahdollisimman laajalle. Hyviä tiloja ovat muun muassa eteisaulassa ulko-oven yläpuolella tai olohuoneessa. Myös avara tupakeittiö voi olla hyvä paikka.

Mikäli talossa on varaava takka tai uuni kannattaa ilmalämpöpumppu sijoittaa siten, että ilmavirta laittaa myös takan lämmön tehokkaasti liikkeelle ja levittää sen tasaisesti.

Muita huomioitavia seikkoja ilmalämpöpumpun asennukseen

Älä asenna sisäyksikköä keittiöön. Suodattimet tukkeutuvat nopeasti rasvaisessa ympäristössä ja laitteen teho alentuu ja käyttöikä lyhenee. Myöskään makuuhuone ei ole suositeltava asennuspaikka laitteen tuottaman äänen ja mahdollisen vedon tunteen vuoksi.

Jäähdyttäessä sisäyksiköstä muodostuu kondensiovettä, jonka vuoksi laitteessa on poistoletku. Tämä tulee ottaa huomioon asennuspaikkaa valitessa, jotta poistoletkun saa johdettua viemäriin tai muuhun sopivaan paikkaan.