syyskuva_2018-358739-edited.jpg

Ympäristö


Uusi ympäristöystävällinen R32-kylmäainekaasu

 ”Pieni” uudistus, joka muuttaa kaiken

Kaikki eivät ole valmiita muutokseen, mutta me Panasonicilla uskomme, että teknologia voi parantaa ihmistenelämänlaatua. Meiltä löydät ilmastointilaitteiden sukupolven, joka käyttää R32-kylmäainetta.

R32 on monin tavoin innovatiivinen kylmäaine: se on ympäristöystävällinen, se säästää energiaa ja sen käsittely asennusvaiheessa on helppoa. Varsinkin pohjolan kylmissä oloissa uusi kylmäaine parantaa lämpöpumppujen suorituskykyä.

1850 km autolla ajoa tai 76 istutettua puuta?

 Panasonic oli ensimmäinen ilmalämpöpumppuvalmistaja, joka muutti koko ilmalämpöpumppumallistonsa R32 kylmäaineeseen. Pienenä yksityiskohtana mainittakoon, ostamallasi lämpöpumpun R32 kylmäaineella (R410 sijaan) ympäristövaikutus (GWP) on yli 75%. Se vastaa 1850 km autolla ajoa tai 76 puun istuttamista. Kauko Oy:n toimittamien Panasonic ilmalämpöpumppujen ympäristövaikutus on ollut yli 1,5 miljoonaa istutettua puuta 2016-2018 aikana. Eli valitsemallasi R32 kylmäaineella varustetun ilmalämpöpumpun autat ilmastonmuutoksen vähentämisessä.

Teknologia parantaa ihmisten ja planeettamme hyvinvointia. Innovaatio ei ole pelkkää teknologiaa. Se vaatii myös asennetta.

Suunnittelemme ilmastointiratkaisuja, jotka toimivat luotettavasti ja hiljaisesti, tarjoavat hyvän hyötysuhteen ja pienentävät ekologiselta jalanjälkeä.

Kun innovatiivinen tekniikka yhdistetään tyylikkääseen muotoiluun, teknologiasta tulee kaunista. Laitteemme ovat edistyksellisiä myös ulkonäöltään.

Paras osoitus sitoutumisestamme on, että näytämme suuntaa koko lämpöpumppumarkkinoille käyttämällä R32-kylmäainetta kaikissa kotitalouksien ilmastointijärjestelmissä. Teknologinen etumatka parantaa asumismukavuutta – sopusoinnussa ympäristön kanssa.

Ympäristö kiittää hyvää hyötysuhdetta

Panasonic ilmalämpöpumput on tehty Pohjolan oloihin. Tästä todisteena on yli miljoona asennettua Panasonic ilmalämpöpumppua. Pumppujen lämmitysteho on kasvanut vuosittain. Nykyisissä Panasonicin huippumalleissa ilmalämpöpumppu tuottaa vielä lämpöä -35 °C:ssa.

Keskimääräinen säästö vuosittain on lämmitysenergiasta 30-50 prosenttia, jolloin investointi maksaa itsensä takaisin 3-4 vuodessa. Asentamalla kaksi ilmalämpöpumppua kaksikerroksiseen taloon säästö on jopa suurempi. Energiaostotarpeen väheneminen on myös ympäristöteko.


Käy katsomassa Armanin fiilikset ilmalämpöpumpuista ja osallistu Panasonic huippumallin arvontaan täältä.

arman_panasonic-114 (003) (002)