NainenSohvalla_CMYK_Skarppi_lehti_ILP-128110-edited-247127-edited.jpg

Mukavuus


Jäähdytys

Jäähdytys tuo asuntoosi toimistosta ja autosta tutun viilennyksen. Kuuma kesän johdosta asunnon lämpötila voi nousta tukalaksi. Nukkuminen on vaikeaa ja erityisesti vanhuksille ja lemmikeille jopa vaarallista. Asunnon jäähdyttämiseen on monta eri tapaa. Ikkunan avaamalla haittana voi olla siitepölyt, äänet ja hyönteiset. Lämpöpumppu on oiva tuote asunnon jäähdyttämiseen, mutta muista muutama nyrkkisääntö:

  • jäähdytä vain muutama aste viileämmäksi kuin ulkolämpötila on, välttääksesi vilustumasta

  • lämmin ulkoilma voi tiivistyä viileiden rakenteiden pintoihin ja aiheuttaa kosteusongelmia

  • esimerkiksi jos ulkona on 30 astetta lämmintä aseta Panasonic ilmalämpöpumppusi 27 asteeseen, ja kun tulet kotiin voit hetkellisesti jäähdyttää 25 asteeseen

  • jäähdytyskustannukset lämpöpumpulla on kuumana kesänä muutamia kymppejä

EER vs. SEER

Ilmalämpöpumpuille ilmoitetaan myös EER (Energy effiiciency Ratio) eli kylmäkerroin, ja SEER-arvo on (Seasonal EER), jolla ilmoitetaan jäähdytyksen hyötysuhde vuoden aikana.

Lämmitys

Panasonic ilmalämpöpumput on tehty Pohjolan oloihin. Tästä todisteena on yli miljoona asennettua Panasonic ilmalämpöpumppua. Pumppujen lämmitysteho on kasvanut vuosittain. Nykyisissä Panasonicin huippumalleissa ilmalämpöpumppu tuottaa vielä lämpöä -35 °C:ssa.

Keskimääräinen säästö vuosittain on lämmitysenergiasta 30-50 prosenttia, jolloin investointi maksaa itsensä takaisin 3-4 vuodessa. Asentamalla kaksi ilmalämpöpumppua kaksikerroksiseen taloon säästö on jopa suurempi.

Ilmalämpöpumpun lämmityksen hyötysuhteesta kertoo COP- ja SCOP-arvo.

COP vs. SCOP

COP-arvo eli hyötysuhde (COP = Coefficient of Performance) mitataan aina +7 °C:ssa. COP-arvo kertoo kuinka tehokkaasti kulutettu sähköenergia saadaan muutettua lämpöenergiaksi. Esimerkiksi COP 5,2 kW tarkoittaa, että laite tuottaa yhdellä kilowatilla sähköenergiaa 5,2 kilowattia lämpöenergiaa.

SCOP-arvo (SCOP = Seasonal COP), jolla ilmoitetaan lämpöpumpun lämmityksen hyötysuhde koko vuoden aikana. Yleisesti käytetty SCOP arvo suomessa on mitattu saksan Strasbourgissa, jonka vuoksi SCOP-arvo ei todellisuudessa kerro lämmityssäästöä suomessa, mutta toimii hyvin vertailtaessa eri ilmalämpöpumppumalleja keskenään.

SEER JA SCOP

Econavi

Älykkäät läsnäolo- ja auringonvalotunnistimet vähentävät hukkaenergiaa optimoimalla
ilmastointijärjestelmän toiminnan huonekohtaisesti olosuhteiden mukaisesti. Voit säästää energiaa vain yhdellä napinpainalluksella.

Nanoe ja NanoeX

Uusi nanoe™ hyödyntää nanoteknologiaa pienhiukkasten suodattamiseen VZ-malleissa. Se ehkäisee bakteerien,viruksien ja homeitiöiden leviämistä. Tekniikka on saanut Ison-Britannian allergialiiton hyväksynnän. Uudessa lattiamallissa on nanoe™X tekniikka, joka suodattaa pienhiukkauset viekäkin tehokkaammin.

PM2,5-suodatin

Termi PM2,5 tarkoittaa pienhiukkasia, jotka ovat pölyä, likaa, savua tai pisaroita ja  halkaisijaltaan alle 2,5 μm. Nämä pienhiukkaset voivat vaikuttaa merkittävästi ihmisen terveyteen. Näiden ilmassa leviävien hiukkasien koko on yksi kolmaskymmenesosa hiuksen halkaisijasta, minkä vuoksi niiden havaitseminen paljaalla  silmällä on mahdotonta. Ne voivat aiheuttaa vaarallisia hengitysvaivoja, kuten akuutteja keuhkoputkentulehduksia sekä keuhkosyöpää kaikenikäisille ihmisille. Näistä pienhiukkasista pääset eroon Panasonicin uudella PM2,5-suodattimella, joka löytyy Panasonicin NZ-, QZ-, LZ-, HZ-, VZ-sarjoista.

Äänenvoimakkus

Mallikohtaisesti ilmalämpöpumpuin äänenvoimakkuus vaihtelee. Äänitasoon voi vaikuttaa puhallinnopeudella. Lisäksi uusista Panasonic ilmalämpöpumppumalleista löytyy Super Quiet -toiminta, jolloin äänenvoimakkuus vaihtelee mallista riippuen 18-21 dB(A). Näin ollen laittemme ovat hiljaisempia kuin esimerkiksi kirjastot (30dB(A)).

Muita hyviä ominaisuuksia

Lämpöpuimpuissamme on takkatoiminto, jolla jaat takan tuoman lämmön tasasisesti asuntoosi. Ylläpitötoiminnon avulla pidät kesämökkisi peruslämpöä portaattomasti yllä (8-15 °C:ssa). Toiminto säästää energiaa ja pitää mökkisi kunnossa ja kuivana (ei enää kostea ja haiseva mökki). Ylläpitotoiminto yhdistettynä etäohjaukseen mahdollistaa mökin lämpötilan noston matkallasi mökille.

Käy katsomassa Armanin fiilikset ilmalämpöpumpuista ja osallistu Panasonic huippumallin arvontaan täältä.

arman_panasonic-114 (003) (002)