ilmavesifiilis-282664-edited-388392-edited.png

Panasonic ilma-vesilämpöpumput

 

Panasonic ottaa lämmön talteen jopa paukkupakkasissa

Panasonicin ilma-vesijärjestelmä toimii tehokkaasti myös talvella. Se tuottaa täyden nimellistehon -15° pakkasella ja lämpöä vielä silloinkin, kun elohopea laskee -30 asteeseen. Jos pakkanen kiristyy vielä tästäkin, sisäänrakennettu sähkövastus varmistaa lämmön riittävyyden.

Aquarea testivoittaja.jpg

Panasonic sopii pieneenkin pannuhuoneeseen

Panasonicin uusi ilma-vesi-järjestelmä kerää lämpöä ilmasta kuten maalämpöpumppu maasta ja siirtää sen varaajaan. Järjestelmä sopii myös saneerauskohteesiin, sillä sen sisäyksikkö on todella pieni.

Lämpö talteen myös pakkasilmasta  

Panasonicin lämpöpumpussa on alijäähdytin, joka jäähdyttää ulkoyksikössä kiertävän nesteen erittäin kylmäksi, jolloin se pystyy sitomaan itseensä lämpöä jopa -30 asteisesta ilmasta. Jos pakkanen kiristyy sitäkin kovemmaksi tai lämpimän veden kulutus on poikkeuksellisen suurta, järjestelmä lämmittää veden sähköllä.


Ilma-vesilämpöpumppu toimii  haluttaessa itsenäisenä lämmityslaitteena, mutta se on helppo yhdistää osaksi hybridiratkaisua esimerkiksi  aurinkoenergian, vesitakan, öljykattilan, yösähkövaraajan tai biopolttoainekattilan rinnalle.


Järjestelmän ulkoyksikkö asennetaan ulkoseinään tai maatelineeseen. Pieni ja hiljainen sisäyksikkö mahtuu mainiosti varaajan viereen esimerkiksi  entiseen pannuhuoneeseen. Sisäyksikössä on sisäänrakennettu 10 litran paisuntasäiliö, laadukas  ECM-ohjattu kiertovesipumppu ja lähtevän veden lämpötilan ohjaus ulkolämpötilan mukaan. Legionella-toiminto nostaa käyttövesivaraajan lämpötilan kerran viikossa haluttuun korkeuteen.


Helpon asennuksensa ansiosta kokonaisuuden saa käyttöön jopa yhdessä päivässä. Työ voidaan tehdä talvellakin, sillä laitteisto asennetaan olemassa olevan lämmitysjärjestelmän rinnalle. Käyttökatkos jää muutaman tuntiin, eikä se häiritse asumista. Asennuksen jälkeen vanha lämmitysjärjestelmä voidaan poistaa käytöstä.

Panasonicin ilma-vesilämpöpumput sopii päälämmönlähteeksi ja nostaa vanhankin talon energialuokitusta.

Lataa uusi esite tästä.

Ilma-vesilämpöpumput koostuvat seuraavista tuoteryhmistä:

  • All in One: Malli, jossa on varaaja ja lämpöpumppu yhditettynä. 
  • Mono-Block: Ilma-vesilämpöpumppu, joka asennetaan ulos. Ei sisällä varaajaa. 
  • Split: Kaksiosainen ilma-vesilämpöpumppu, jossa ei ole varaajaa mukana.  Ulko- ja sisäyksikkö erillisinä.