Carried-Away.jpg

Entistä tehokkaammat uuden R32-kylmäaineen ilmalämpöpumput Panasonicilta

Kauko - 17.8.2016 14:39:00

Uutta R32-kylmäainetta käyttävät Panasonicin ilmalämpöpumput ovat aiempaa tehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä. Panasonic julkaisee uutta kylmäainetta käyttävät ilmalämpöpumput ensimmäisten joukossa, hyvissä ajoin ennen lakimuutosta.

RE32-kylmäaineen vaikutukset ilmastoonUusi kylmäaine R32 korvaa laajasti ilmalämpöpumpuissa käytetyn kasvihuoneilmiötä kiihdyttävän R410-kaasun
Panasonic on tunnettu aktiivisesta kehitystyöstään erityisesti tehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden suhteen. Siksi Panasonic on kehittänyt uuden sukupolven ilmalämpöpumput, joissa käytettään R32-kylmäainetta, jo hyvissä ajoin ennen eurooppalaisen kylmäaineen muutokseen vaikuttavan asetuksen voimaantuloa vuonna 2025.

Muutoksen taustalla on eurooppalainen F-kaasuasetus CE 517/2014 jolla kielletään kasvihuoneilmiötä kiihdyttävien kaasujen, kuten tähän asti laajasti käytetty R410, käyttö alle 3,0kg kylmäainetta sisältävissä ilmastointilaitteissa. Muutokselle myönnetty siirtymäaika alkaa vuonna 2017 ja F-kaasujen käyttöä rajoitetaan vuodesta 2020 alkaen.

Kasvihuonekaasujen lämmitysvaikutusta ilmaistaan GWP-arvolla (Global Warming Potential), joka tarkoittaa yhden kilogramman kaasumäärän lämmitysvaikutusta suhteessa hiilidioksidin lämmitysvaikutukseen. Panasonicin uusissa ilmalämpöpumpuissa GWP-arvo on 75% vähemmän kuin aikaisemmin.

Uuden sukupolven ilmalämpöpumput entistä parempia

Panasonicin uuden sukupolven ilmalämpöpumput, joissa käytettään R32-kylmäainetta, säästävät energiaa, ovat helppo asentaa ja ne ovat ympäristöystävällisiä.

Uuden sukupolven R32-kylmäainetta käyttävien ilmalämpöpumppujen innovaatiot:

Taloudellinen ja energiankulutus:

  • Pienemmät kustannukset ja suuremmat säästöt: 30% vähemmän kylmäainetta
  • Korkeampi energiatehokkuus kuin aiemmalla kylmäaineella, nyt A+++
  • R32 kuluttaa vähemmän energiaa, kun ulkona on erittäin lämmin tai kylmä

Asentaminen:

  • Asentaminen tehty erittäin helpoksi
  • Uusi kylmäaine on 100% puhdasta, mikä helpottaa kierrättämistä ja uudelleenkäyttöä.

Ympäristöystävällisyys:

  • Nolla-vaikutus otsonikerrokseen
  • 75% vähemmän vaikutusta maapallon lämpenemiseen.

Uusia R32-kylmäaineella olevia Panasonic ilmalämpöpumppuja on saatavilla jo nyt HZ-mallina (linkki) ja mallisto laajenee syksyn aikana.

Lisätietoa: Karri Sirén, myyntijohtaja, Kauko Oy energiatuotteet

Topics: Energia