Kopteri_6.jpg

  Aurinkosähköjärjestelmän toiminta ja mitoitus

  Kauko-aurinkosähköpaketti, verkkoon kytkettävät aurinkosähköjärjestelmät

  Laadukkaasta Kauko-valikoimasta löydät kaikenkokoiset sähköverkkoon kytkettävät järjestelmät.

  Aurinkoenergiajärjestelmät sopivat loistavasti omakotitaloihin, vapaa-ajanasuntoihin, tuotantolaitoksiin, veneisiin, kauppoihin, kiinteistöihin ja kerrostaloihin. Aurinkopaneeleista voidaan rakentaa kätevä, energiaa tuottava autokatos

  Omakotitaloissa ja tuotantolaitoksissa käytetään on-grid-järjestelmää, jolloin oma tuotanto on liitetty valtakunnan sähköverkkoon ja kiinteistössä pitää olla oma muuntaja eli invertteri. Tuotettu sähkö käytetään itse ja mahdollinen ylituotanto myydään sähköyhtiölle. Vapaa-ajanasuntoihin sopii off-grid-järjestelmä, jossa tuotettu energia ladataan akkuihin ja käytetään tarvittaessa. Kaukon valikoima koostuu verkkoonkytkettävistä on-grid -järjestelmistä.

  Kauko aurinkosähköjärjestelmä on oiva valinta aurinkoenergian tehokkaaseen hyödyntämiseen. Tutustu aurinkosähkön toimintaan, valitse itsellesi sopivin ratkaisu ja pyydä tarjous.

  Aurinkosähköjärjestelmän toiminta

  Sähköntuottajan muistilista:

  • Hae sähköntuotantolupa sähköyhtiöltä ennen tuottajaksi ryhtymistä.
  • Ilmoita sähköyhtiölle laitteiston tyyppi, nimellisteho ja virta, liitäntälaitteet, laitoksen suojausasetukset sekä selvitys saarekekäytön estosta. 
  • Tarkista rakennusvirastolta ennen paneelien asennusta, tarvitaanko rakennus- tai toimenpidelupa.
  • Asennuksen sähkötyöt ovat luvanvaraisia. Varmista, että asentajalla on sähkölupa. 
  • Tee sähkönmyyntisopimus sähköyhtiön kanssa.